JUMALAN HENGELLINEN ASUNTO




Hän liittää koko rakennuksen yhteen,
niin että se kasvaa Herran
pyhäksi temppeliksi,
ja hän liittää teidätkin Hengellään
rakennuskivinä Jumalan asumukseen.
Ef.3:21-22

Ruotsin katolinen- ja luterilainen kirkko tarjoavat yhdessä jo toista kertaa digitaalisen retriitin neljänä lauantaina. Tämän vuoden teema on Helluntairetriitti maailman tähden. Tarkoituksena on tarjota tukea , toivoa ja luoda yhteyttä yli rajojen pandemian aikana. Tänä vuonna tarve yhteyteen on entistä suurempaa, sillä ihmiset kaipaavat sisimmässään lohdutusta ja lepoa. Pyhä Henki voi auttaa meitä löytämään syvemmän merkityksen kaikissa vaikeuksissa. Siksi retriittien alkamispäiväksi on valittu helluntaiaatto. Retriitit jatkuvat seuraavina kolmena lauantaina. Kaikki materiaalit ovat ilmaisia ja löytyvät sivuilta Andlig boning åt Gud.

Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Aikaisempaa tietoa tai kokemusta retriiteistä ei vaadita. Kardinaali Anders Arborelius ja Uppsalan piispa Karin Johannesson johtavat hiljaisia ​​päiviä keskusteluillaan. He osoittavat, että ekumenia ei ole vain teologien keskustelua opista, vaan se voi toteutua yhteisessä hiljaisuudessa. Se voi olla jopa sanoja luontevampi pinta kohtaamiselle haavoittuvassa maailmassa.  Tarvitsemme kirkoissamme uudenlaisia retriittihiljaisuuden muotoja. Ajattelunmuutos, että retriitti tulee luoksemme keskelle pandemian haasteita, voi johtaa jopa pysyvämpään elämänmuutokseen kuin perinteiset viikonloppuretriitit. Kyseinen kirkkojen projekti on  yhdenvertainen kaikille varallisuudesta riippumatta.

Jos haluat säännöllistä tietoa ja muistutuksia, voit ilmoittautua  ja sinulle lähetetään uutiskirje. Siten saat joka lauantai-aamu sähköpostin, jossa on päivän sisältö. Päivien ohjelmat julkaistaan joka lauantai klo 8, mutta voit laatia päivääsi oman aikataulun. Ohjelma sisältää Raamatunlauseen, piispojen keskustelun, virikepuheen ja musiikkia. 

Teemoja ovat:

22.5 Auttaja tulee (Joh.14:25-29 )
29.5 Pyhän Hengen temppeli (1.Kor. 6:12-20)
5.6. Pyhän Hengen lahjat (1.Kor. 12:1-11)
12.6 Maria kirkon äiti (Luuk.1:46-55)

Retriitit ovat ilmaisia, mutta osaliistuja voi maksaa vapaaehtoisen 100 kruunun maksun kahden luostarin kunnostustöihin. Alsike luostari on tunnettu "fristad" turvapaikanhakijoille, perheväkivallan uhreille sekä nuorille. Se sijaitsee Upsalan hiippakunnan alueella.

Alsike kloster - Knivsta pastorat (svenskakyrkan.se)

Karmelittanunnien luostari on Skoonessa. Sisaret elävät täydessä eristyksessä yhteiskunnasta. Luostarin katto, julkisivu ja muuri tarvitsevat korjausta. 

Om vårt kloster - Karmel


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit