ISÄ MEIDÄN- RUKOUS JA SIUNAUS MEIDÄN AJALLEMME

Nadia Bolz-Weber
Suom. Sanna BäckvallISÄ MEIDÄN

Isämme, äitimme, pyhä vanhempamme, kaiken olemassaolon lähde.

Sinusta me tulemme ja sinuun me palaamme.
Tunnet meidät paremmin kuin itse tunnemme itsemme.
Jeesus kutsui sinua Isäksi " Abba" ja niin teemme mekin, vaikka
meillä olisi epäselvä suhde vanhempiimme tai vanhemmuuteen.
Ole sinä meille pyhä vanhempi, joka rakastaa ehdoitta.

JOKA OLET TAIVAASSA

Sinä, joka olet taivaassa, olet myös kaikessa. Olet orpokodeissa, keskolassa,vankiloissa ja hylätyissä kerrostaloissa. Olet hyvinvoivissa perheissä ja siltojen alla sekä niiden kanssa jotka näkevät itsemurhan vain ratkaisuna. Olet eduskunnassa samoin kuin kaikkein köyhimmissä.

PYHITETTY OLKOON NIMESI

Pyhitetty olkoon nimesi. Alusta asti olemme nostaneet oman itsekkään minämme sinun ylitse ja sortuneet ahneuteen, pahuuteen, rasismiin ja monenlaiseen manipulointiin. Silti nimesi pysyy pyhänä.

TULKOON SINUN VALTAKUNTASI

Jumala, juuri nyt pyydämme sinua tuomaan taivaan maan päälle, koska maailma on tulessa. Maailmaamme vaivaa pandemiat, sodat Etiopiassa ja Ukrainassa. Tarvitsemme jonkun lopettamaan tämän helvetin. Anna viisaita johtajia, uskoa oikeudenmukaisiin yhteiskuntiin ja ylimääräinen annos myötätuntoa kaikille.

TAPAHTUKOON SINUN TAHTOSI MAAN PÄÄLLÄ NIIN KUIN TAIVAASSA

Tapahtukoon sinun tahtosi maan päällä niin kuin taivaassa. Tapahtukoon sinun tahtosi ei meidän.Anna meille anteeksi, kun käytämme rukousta itseaputekniikkana menestykseen ja vaurauteen. Anna rukoustemme laskeutua alas, koska siellä ne ovat aidoimmillaan. Rakkautesi on rajatonta ja pyhää. Kiitos, että haluat kuulla rukouksemme.

ANNA MEILLE TÄNÄ PÄIVÄNÄ JOKAPÄIVÄINEN LEIPÄMME

Anna meille jokapäiväinen ruisleipämme ja perunamme, naan-leipämme ja riisimme sekä tortillamme ja lisukkeet. Jumala anna meille oikeaa leipää, vaikka takerrumme niin helposti vertauskuviin tässä kohtaa. Anna meille tyytyväisyyden lahja. Olkoon vastauksemme maailman köyhyyteen lisääntyvä anteliaisuus. Me kaikki olemme lapsiasi ja sinulta olemme saaneet kaiken. Anna meille tänään halu ruokkia lähimmäistämme ja tehdä yhteistä hyvää.

JA ANNA SYNTIMME ANTEEKSI

Anna anteeksi syntimme,Kuten mekin annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Anna meille anteeksi itsevihamme ja että haluamme mielummin väistää vaikeita tunteita. Anna anteeksi, että vihaamme muissa samoja asioita, jotka ovat meissä itsessäämme. Anna anteeksi miten rumasti ajattelemme omasta kehoruumiistamme, joka on luotu kuvaksesi. Ja tämä on vaikeaa, anna anteeksi, että luulemme tuntevamme niiden sydämet,joita vihamme tai jotka ärsyttävät meitä.

ÄLÄKÄ SAATA MEITÄ KIUSAUKSEEN, VAAN PÄÄSTÄ MEIDÄT PAHASTA.

Anna meidän tiedostaa sokeutemme, että luulemme ettei sydämessämme ole pahaa. Vapauta meidät uskonnollisesta ja kansallisesta erinomaisuudesta, masennuksesta ja riippuvuuksista. Päästä meidät tarpeestamme hallita muita. Vapauta mielikuvituksen puutteemme ja anna meidän ymmärtää, että olet jo elämässämme ruumiillistuneena siksi. Vapauta monimutkaisuudesta yksinkertaisuuden hyveeseen.

Rukoilemme kuten Jeesus opetti, mutta heitämme tämän rukouksen kuin roskapussin sinulle. Emme osaa pyytää kauniisti. Olemme silti lapsiasi ja pidämme lupauksesi tänään: Joidenkin jalat ovat vuoksesi tulessa. Jotkut eivät edes tiedä uskovatko sinuun. Jotkut ovat hajamielisiä ja toiset vain toistavat opittuja ulkoläksyjä. Jotkut ovat epätoivoisesti rakastuneita sinuun, mutta me kaikki olemme lapsiasi. Murskaa nämä rukoukset vasarallasi sellaisiksi, että otamme vastaan vastaukset olivatpa ne mitä tahansa. Sinun on valtakunta, voima ja kunnia, iänkaikkisesti.

Aamen


SIUNAUS

Mene maailmaan rauhassa. Ole rohkealla mielellä.
Pidä hyvästä kiinni.
Älä kosta pahaa.
Vahvista heikkoja, auta kärsiviä ja
kunnioita kaikkia ihmisiä.
Kolmiyhteisen Jumalan
ruumiiksi tullut sana ja
Pyhä henki levätköön olemuksessasi
nyt ja aina.

Aamen


Lähteet: 

The Lord’s Prayer – Extended Dance Mix (A sermon) | Nadia Bolz Weber (patheos.com)

Kuva: Isä meidän kehorukous Sofian kultturikeskuksessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit